Terapevtka

spec. zakonske in družinske terapijeJe specialistka zakonske in družinske terapije, svoje izobraževanje pa nadaljuje na doktorskem študiju, kjer med drugim raziskuje področje čustvenih motenj.

V svojem profesionalnem življenju se ukvarja s psihoterapevtskim delom in svetovanjem na področju medčloveških odnosov. Veliko sodeluje tudi z mediji, zlasti s svojimi strokovnimi in poljudnimi prispevki, ki se dotikajo raznih specifičnih psiholoških tematik (partnerstvo, osebni razvoj, samopodoba …)

Je tudi članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov in od INLPTA (International NLP Trainers Association) certificiran NLP coach.

“Že od nekdaj me je zanimalo, kaj je tisto, kar posameznika v življenju vodi. Kaj nas pelje k nečemu, zakaj se odzivamo tako, kot se, kdo sploh je človek in kako se ustvarjajo odnosi. Vse te neznanke so me prepeljale čez kupe knjig o duševnosti, psihologiji, psihopatologiji, pa tudi do študija te zanimive vede, ki se dotakne človeka v težavah.
V tem času sem dobila veliko znanja pa tudi odgovorov kakšni ljudje smo in kaj je tisto, kar nas usmerja. Še bolj se mi je utrdila želja pomagati ljudem, ki se znajdejo v različnih težavah – tako osebnih ali odnosnih. Seveda je pri tem ključnega pomena empatija.
Danes delam to, kar je bila moja želja in to, v čemer sem dobra – prisluhniti ljudem, jih razumeti, začutiti, in jim pomagati do točke, od koder gredo lahko sami.
Ker smo ljudje bitja odnosov in ker ravno ti zdravijo, je pomembno, da si človek dovoli poiskati pomoč. Nenazadnje je lahko ravno odnos s terapevtom ključni, za vzpostavitev nove ravni življenja.”

Anja Kovačič, spec.zakonske in družinske terapije
Doktorska kandidatka
NLP Coach

Komentiranje ni več mogoče.