Novi termini svetovanj in individualnih terapij

30 Avg
od anja, objavljeno v Aktualno   |  Brez kometarjev
September je tu, z njim pa tudi nekaj novih terminov za svetovanja in terapije.

Obdobje je kot nalašč, da se posvetite sebi in se soočite z:
– omejujočimi prepričanji,
– neosrečujočimi medosebnimi odnosi,
– predelavami težjih čutenj,
– (pre)težkimi življenjski izzivi,
– preseganjem vzorcev, ki nam ne pustijo zaživeti v polni meri.

Kaj pridobite?
– boljšo samopodobo,
– ozavestite vse tisto, kar vas je omejevalo,
– predelate vzorce, ki vplivajo na vaše življenje,
– osrečujoče in bolj kakovostno življenje.

Delo na sebi je najdragocenejša naložba vase.


Kdaj in zakaj na terapijo oz. svetovanje?

Za svetovanje se običajno odločimo, ko želimo mnenje strokovne, neodvisne osebe, ki ni čustveno vpletena v težavo oz. izziv s katerim se soočate. Z objektivnim in globljim pogledom na vaš problem vas strokovna oseba z ustreznim  vodenjem pripelje do spoznanja, ki ste ga veš čas nosili v sebi. Svetovanje omogoča večji uvid vase, širši pogled na situacijo, kar omogoča lažje spoprijemanje s težavo.

Psihoterapija je daljši proces, ki zahteva redna srečanja, zavestno in trdno odločitev, željo po globlji osebnostni spremembi.  Namenjena je vsem, ki se soočate z daljšimi nefunkcionalnimi vzorci v partnerskih odnosih (ponavljajače neosrečujoče zveze, neustrezni partnerji), s težavami s samopodobo (ne znate postavljati meja v odnosih, izkoriščanja na delovnem mestu …), s težavami v prebolevanju zaključka partnerskega odnosa, družinskimi težavami … Skratka vsem, ki želite odkriti vzorce, ki nezavedno vplivajo na vas in vaše življenje.

Kaj pričakovati?

Za ugodno in uspešno terapijo je potrebna predvsem želja po določeni spremembi v življenju in pa ustrezen odnos s terapevtom. V kolikor vam terapevt na prvem srečanju ne ustreza, poiščite drugega, saj je prav odnos med terapevtom in klientom velikega pomena pri razreševanju vaših težav.

V današnjem času je veliko samooklicanih terapevtov, gurujev, motivatorjev in svetovalcev, ki pa vendarle nimajo dovolj strokovnega znanja in izkušenj. Po kratkih vikend tečajih se marsikdo okliče za vrhunskega svetovalca in izkorišča nevednost ljudi. Včasih namreč ni dovolj, da vam nekdo pomaga le na osnovih lastnih življenjskih izkušenj in govori le tisto, kar si želite slišati. Pri delu s soočlovekom je potrebno vsaj nekajletno izobraževanje na področju psihoterapije, psihoanalize, psihopatologije, zelo dobrodošlo pa je tudi nabiranje izkušenj v tovrstnih ustanovah in osebna izkušnja psihoterapije.
Pri izbiri terapevta bodite zahtevni, navsezadnje gre za osebo, s katero boste delali zelo pomembne korake v vašem življenju.

You can’t start the next chapter of your life if you keep re-reading the last one.

Velikokrat poudarim, da v terapiji ni čarobne palčke, ki bi z enim zamahom popolnoma spremenila vaše življenje. Terapija je dolgotrajno delo na sebi, postopno odkrivanje vseh vzorcev, ki lahko izvirajo še iz preteklih generacij. V varnem okolju in v zaupnem odnosu s terapevtom postopoma pridemo do tistih vsebin, za katere sploh nismo vedeli, da so v nas, predelamo določene omejitve, strahove in se lažji spopademo s prihodnostjo. Padci v življenju še vedno pridejo, a se po njih veliko lažje poberemo.

Trajanje svetovanja/ terapije:

    • Svetovanje je lahko v obliki enkratnega obiska do največ dveh.
    • Terapija traja 12 srečanj (običajen ciklus znaša 3 mesece) po 50 minut. Na terapijo prihajate točno, podaljševanje zaradi procesa dela ni možno (razen pri predhodnem dogovoru). Priporočljivi so redni obiski brez večjih pavz (1x tedensko). Terapevtski proces lahko traja 3 mesece ali več let, odvisno od vsakega posameznika.

V vsakem primeru pa je terapija čudovito darilo, ki si ga posameznik lahko podari, saj je to prvi korak k SEBI in ŽIVLJENJU, ki po katerem je vedno hrepenel.

Za vsa dodatna vprašanja v zvezi s procesom dela ali za rezervacijo termina, sem vam na voljo na mailu: anja@emosens.si

Storitve so samoplačniške.

Anja Kovačič, spec. zakonske in družinske terapije
doktorska kandidatka
NLP coach

Tagged , , , , , ,

Odgovori

Moraš biti prijavljen,da lahko komentiraš.